В Италия започна общонационална 24-часова стачка. Тя ще засегне железопътния. фериботния, въздушния и

...
В Италия започна общонационална 24-часова стачка. Тя ще засегне железопътния. фериботния, въздушния и
Коментари Харесай

В Италия започна 24-часова общонационална стачка

В Италия започна общонационална 24-часова стачка. Тя ще засегне железопътния. фериботния, въздушния и градския превоз, както и учебните заведения, опазването на здравето и други частни и публични браншове.
Протестът стартира с железопътния и градски транспорт в последните часове на миналия ден и ще приключи в 21.00 часа локално време през днешния ден. Този на въздушния превоз стартира минути след среднощ и също ще продължи 24 часа.
Поводът за стачката във всички обществени и частни браншове със затваряне на учебни заведения в цялата страна и с спиране на други услуги, в това число и в опазването на здравето, е казусът за справяне с инфлацията. Профсъюзите упорстват „ за  общо нарастване на заплатите на служащите, с цел да се понижи рискът от несигурността “. Те желаят още възобновяване на изтеклите трудови контракти и отменяне на подправените, както и отменяне на войната и  на нарастването на военните разноски.
При осъществяване на стачки има обезпечен часови поясна всички типове превоз. Конкретно за въздушния  са обезпечени полетите сред 7.00 и 10.00 часа и сред 18.00 и 21.00 часа локално време. 
Националната самолетна компания ITA e отменила 20 вътрешни полета. Всички останали могат да имат закъснения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР